Stalker(s) Creeping By
My photo
Kuching, Sarawak, Malaysia
Blog since 2008. Twenty & teacher-to-be. Loud & outspoken. Childish. Socially awkward around guys. Prefer a small circle of friends but friendly.

Saturday, March 20, 2010

KISAH PALING SERAM- GENGBLOGGER.COM

boring punye boring, bukak gengblogger punye kontest, memang banyak giler link KISAH PALING SERAM. well, fatin pun nak cerita gak, cerita ni diceritakan oleh kawan fatin yang original diceritakan oleh si mangsa iaitu kawan kepada kawan kepada kawan fatin. budak ni school asrama, taknak mention sch mane, aib org. cerita ni dah banyak kawan fatin yang tau, bile fatin nak suroh dorang cerita, dorang buat muke macam tertelan biji durian pulak aih. then dorang warning dulu, "kalo dh dgr, ko jangan blame aku plak." aku pun dgn muka yang berkerut macam org nak berak pun terus mengangguk tanda paham. haha. ceritanya macam ni...

alkisah..
ada dua org budak ni nak pergi tandas, eh, asal plak kalau cite budak asrama, mesti mule kat tandas? entah. fatin pun tak tau. time tgh on the way nak pergi tandas, dorang terjumpe la sorang budak perempuan lengkap dengan baju uniform. budak sorang ni takut la then lari. lepas lari, sorang pun lari.

dah tu time masuk dorm, ada 12 orang budak dlm bilik tu, 5 dari 12 orang termasuk dorang, belom lagi tidur tidur. then, lampu asrama nak tutup pukul 11 gitu, dorang maseh belom dapat nak terlelap walaupun semua sudah dekat katil masing masing. then tibe tibe dorang terdengar bunyi suara nenek tua berlagu....

" 5 orang cucu belum tidur, nenek nak datang dekat."

then, semua ketakutan. tinggal lah 4 orang yang belum tidur.

" 4 orang cucu belum tidur, nenek nak datang dekat "

then sampai sorang saja lagi belum tidur. yang budak sorang ni, belum lagi tidur, then, die pura pura tutup mata kuat kuat.

" sorang cucu belum tidur, nenek tahu cucu pura pura"

then,budak tu pun menggigil giler, bila die bukak die punye mata, die tercari cari mane nenek tu berada. then, die terus pengsan bila dia tengok nenek hantu tu kat atas almari sebelah katil dia.

wallahualam.

2 comments:

  1. menarik..menarik..seram, good blog

    ReplyDelete
  2. terima kasih ^_^
    you're too much appreciated.

    ReplyDelete